Goedkoop je zeilboot verzekeren? Dat kan!

Sinds jaar en dag is de zeilboot één van de meest favoriete boten die er op de markt zijn terug te vinden. Dit doorgaans omdat ze je eigenlijk het beste van twee werelden weet te bieden. Enerzijds is het immers zo dat deze boot gewoon kan varen op de wind, maar daarnaast is ze ook vaak uitgerust met een motor. Indien je de keuze hebt gemaakt om eigenaar te worden van een zeilboot zal je tot de vaststelling komen dat het kopen van deze boot ongetwijfeld gepaard zal zijn gegaan met een flinke aankoopprijs. Alleen je zeilboot verzekeren kan ervoor zorgen dat deze investering in de praktijk op de best mogelijke manier kan worden beschermd. Alles wat je zeker moet weten over het verzekeren van een zeilboot kan je te weten komen hier op deze pagina.

Hoe belangrijk is je zeilboot verzekeren?

We kunnen met recht en rede stellen dat je zeilboot verzekeren van zeer groot belang is. Heel wat mensen die eigenaar zijn van een dergelijke boot kiezen ervoor om geen verzekering af te sluiten. Dit gezegd hebbende is het zo dat de wateren steeds drukker bevaren worden. Bovendien geldt niet alleen op de weg, maar zeker ook op het water dat een ongeluk slechts in een klein hoekje schuilt. Het verzekeren van je zeilboot zorgt ervoor dat je, je zelfs bij een ongeval niet meteen zorgen hoeft te maken. Als het goed is ben je hier immers perfect voor verzekerd en dus gedekt.

Welke mogelijkheden zijn er precies?

Voor je zeilboot verzekeren kan er een keuze worden gemaakt tussen tal van verschillende mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor het afsluiten van een WA-verzekering waarbij er enkel en alleen een dekking wordt voorzien voor schade aan derden. Je zeilboot verzekeren kan echter ook een stuk uitgebreider gebeuren. Wil je graag dat ook de schade aan jouw eigen boot kan worden gedekt? Dan is ook dat uiteraard een mogelijkheid. Let op, op die manier een zeilboot verzekeren brengt uiteraard wel wat hoger gelegen kosten met zich mee.

Tips om goedkoop je zeilboot te verzekeren

Wil je graag je zeilboot verzekeren? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat je graag alles in het werk zal willen stellen om de kosten verbonden aan het afsluiten van deze verzekering zo beperkt mogelijk te kunnen houden. Dat lijkt op het eerste zicht een behoorlijke opgave te zijn, maar in de praktijk valt het geweldig goed mee. Door aandacht te besteden aan de tips die je hieronder aantreft is het mogelijk om een zeer interessante besparing te realiseren op je zeilbootverzekering. De besparing die je kan realiseren is afhankelijk van de hieronder terug te vinden punten:

  • Let goed op de waarde waar je zeilboot over beschikt;
  • Vergelijk grondig de verschillende mogelijkheden en dekkingen bij diverse verzekeraars;
  • Let op het vaargebied waar je behoeften aan hebt voor je zeilbootverzekering;
  • Je zeilboot verzekeren kan zowel met een WA als met een uitgebreidere verzekering;

Voor heel wat eigenaars van een zeilboot geldt dat ze denken om enkel en alleen een WA-verzekering af te sluiten om op die manier de verzekeringspremie te kunnen drukken. Op zich is dat best mogelijk. Hou er dan wel rekening mee dat je eigen boot op geen enkele manier is verzekerd.

Wil je meer informatie? Klik hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven