De hoogtepunten van een zeiltrip rondom Lefkas

Griekenland is een van je favoriete vakantiebestemmingen. Het land heeft weinig geheimen voor je. Athene is een prachtige stad met veel geschiedenis, de diverse eilanden heb je bijna allemaal bezocht en op de stranden is het altijd genieten. Wat je nog niet gedaan hebt is een zeiltocht maken. De wateren rond Lefkas schijnen bijzonder mooi te zijn. Voor dit jaar staat dit dus op je lijstje: een boot huren in Lefkas.

Welke boot past bij jou?

Voordat je gaat varen moet je bedenken welk type boot je voor je reis gaat uitkiezen. Ga je zeilen of kies je een motorboot? Als je een ervaren zeiler bent is een zeilboot een hele mooie manier om de Griekse wateren te verkennen. Zeilen is fysiek behoorlijk inspannend, dus onderschat deze manier van varen niet. Ga je voor meer gemak? Kies dan een boot met motoraandrijving. Met een motorboot leg je gemakkelijk grote afstanden af terwijl je geniet van het uitzicht.

Ontdek de ionische eilanden

Lefkas is een van de ionische eilanden. Deze prachtige groene eilanden liggen aan de westelijke kant van Griekenland. In totaal zijn er zeven ionische eilanden, waarvan Corfu het bekendst is. De eilanden hebben een rijke grond en het regent er veel. Dit zorgt ervoor dat er zoveel begroeiing is. Rondom de eilanden vind je de turquoise Middellandse zee vol verschillende tinten blauw en groen. Hier zeilen is een droom. Vanaf het water bewonder je de eilanden en als je aanmeert geniet je van de lokale cultuur en de prachtige stranden.

Levendig Lefkas

Lefkas (of Lefkada) is minder bekend dan Corfu, maar zeker niet minder de moeite van het bezoeken waard. Het prachtige eilandje heeft enorme kliffen, prachtige natuur, watervallen en de witste stranden. Daarnaast heb je er karakteristieke stadjes waar je heerlijk kan eten. Om dit eiland heen zeilen is echt een must. Daarnaast is het ook een populaire bestemming voor surfers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven