Bed and breakfasts op Texel aan banden gelegd

De toekomst van het toerisme op Texel wordt bedreigd, zo waarschuwt de lokale bed and breakfast-vereniging. Zij zien dat hun sector steeds vaker wordt aangewezen als oorzaak van toeristische drukte op het eiland. Deze zorg wordt verergerd door de verplichting om het aanbod van kamers te verminderen van drie naar twee, wat neerkomt op een maximum van zes bedden. Daarover schrijft Waddenplaats.nl.

 

Texelse B&B-eigenaren, zoals Norbert Dekker van B&B de Moerbei in De Cocksdorp, voelen zich onterecht verantwoordelijk gehouden voor de drukte op het eiland. Deze situatie leidt tot aanzienlijke onrust onder hen.

Als reactie hierop roept de B&B-vereniging op Texel zowel lokale als nationale overheden op om de problematiek van de sector te onderzoeken. Ze benadrukken het belang van de sector voor het behoud van Texel als aantrekkelijke toeristische bestemming. Ze vragen specifiek om ondersteuning in het bieden van betaalbare accommodatie-opties, zodat overbevolking voorkomen kan worden.

De vereniging onderstreept het belang van B&B’s voor de lokale economie en de inzet voor samenwerking met lokale bedrijven, om zo toeristen een aangenaam verblijf te bieden.

In een persbericht uiten accommodatieverstrekkers op Texel hun zorgen over het voorgestelde bestemmingsplan van het college van burgemeester en wethouders. Dit plan beoogt het aantal kamerverhuurders aan toeristen te beperken, wat een ingrijpende verandering zou betekenen voor de huidige situatie. Logiesverstrekkers zoals Paul Esselman, die al zeven jaar actief is bij De Koog, voelen zich onrechtvaardig behandeld en vrezen dat zij onevenredig veel moeten toegeven.

De frustratie is wijdverbreid onder Texelse logiesverstrekkers, die aangeven dat ze buiten de besprekingen over het toekomstplan gehouden worden. Ze vrezen dat het nieuwe bestemmingsplan hun bedrijven ernstig zal benadelen en dat het college hun inbreng negeert.

De huidige situatie op Texel heeft bijgedragen aan een bloeiende toeristenindustrie, en de logiesverstrekkers geloven dat de plannen van het college een negatieve impact kunnen hebben op hun bedrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven