Beste fietsstad ter wereld

City of Lakes

In noord Amerika liggen nog veel steden die een bezoek meer dan waard zijn. Neem nou bijvoorbeeld Minneapolis, ook wel the City of Lakes genoemd.Deze stad biedt een perfecte mix van cultuur, natuur en vermaak. Icelandair heeft diverse bestemmingen in Noord Amerika en dat biedt de mogelijkheid om twee unieke reiservaringen voor één prijs te beleven. Wie vliegt met Icelandair heeft namelijk de mogelijkheid om een stop over van meerdere dagen op het eiland van ijs en vuur te maken alvorens verder te vliegen naar de eindbestemming. Deze optie is bijzonder aan te bevelen. Wij bezochten na IJsland de stad Minneapolis. Het contrast tussen beide bestemmingen is uiteraard enorm maar geeft een extra dimensie aan het geheel.

 

Groen, groener groenst Minneapolis

Vliegen met een stop over heeft ook als voordeel dat de vliegperiodes niet al te lang zijn. Na een comfortabele vlucht van amper zes uur landen we in een stralend Minneapolis. Al tijdens de landing zie ik de talrijke meren waarmee de stad is omringd. Eenmaal in de stad is de verbazing nog groter. Zelden zag ik zulke contrasten in een stad op het gebied van architectuur. Oude kathedralen staan gebroederlijk naast moderne bouwwerken van staal en glas; de stad streeft er naar de historische monumenten te bewaren en dat is te zien. Eigenlijk is Minneapolis één groot park met lommerrijke lanen, heuvels, waterpartijen en de rivier de Mississippi die als glinsterende scheidslijn door de stad loopt. Waar ter wereld kun je midden in de stad een kano huren? Het idee van het stadsbestuur is dat elke inwoner slechts zes blokken van een stadpark verwijderd mag zijn. De parken hebben overal gescheiden wandel- en fietspaden, mede daardoor is Minneapolis uitgeroepen tot de beste fietsstad van de wereld. Zelfs de stadsbussen hebben een fietsenrek voorop staan. De stad heeft een rijk verleden en in sommige wijken is de welvaart nog goed af te lezen aan de huizen. The Magical Mystery Tour is een ontdekkingstocht onder leiding van een gids die op een Segway scooter wordt uitgevoerd. Een aanrader! www.humanonastick.com ; www.minneapolis.org

Cultuur snuiven

In het hotel waar we verblijven,Aloft Minneapolis aan de Washington Avenue, valt de speciale benadering van het personeel meteen op. Iedereen wordt met een vrolijk ‘Aloha’ begroet. In dit moderne hotel voel je de positieve energie bijna stromen. www.explorealofthotels.com .
Op loopafstand van het hotel bevindt zich het Guthrie theater, een verbazingwekkend staaltje van moderne architectuur.
www.guthrie.com . Maar ook het Mill City Museum, gebouwd op de ruines van wat ooit ‘s werelds grootste meelfabriek was, ligt vlakbij. www.millcitymuseum.org .
Het uitgaansleven in Minneapolis is bijzonder gevarieerd en biedt vermaak voor elke smaak. Met een beetje geluk kom je Prince tegen die First Avenue beroemd maakte.
www.firstavenue.com .
Live jazz in de beroemde Dakota Jazz Club of in het Fine Line Music Café maar ook talloze andere clubs, zijn te vinden in het warehousedistrict rondom het Aloft Hotel. Het Walker Art Center en de naastgelegen Minneapolis Sculpture Garden doet het hart van liefhebbers van moderne kunst sneller kloppen. Vooral de aparte manier van exposeren van de hangende werken is leuk om te zien. De beeldentuin herbergt het populaire werk Spoonbridge and Cherry, het symbool van de tweelingsteden Minneapolis en St. Paul.
www.walkerart.org

Tweelingstad St. Paul

Op ons bezoek aan de tweelingstad St. Paul, www.visitsaintpaul.com ,stoppen we even bij de legendarische Minnehaha waterval, de oorsprong van de Mississippi. Tijdens de drooglegging rond 1920 zochten veel gangsters hun toevlucht in St. Paul waar een corrupte sheriff de boeven de hand boven het hoofd hield. De Gangster Tour leidt de bezoekers door de Wabasha Street Caves, indertijd een vrijplaats voor gangsters als John Dillinger en trawanten. Als afsluiting zien we de zon ondergaan terwijl we met een raderboot over de Mississippi varen. www.riverrides.com

Shop till you drop in grootste winkelcentrum ter wereld

Met 600 winkels, 30 restaurants , bioscopen, themapark en gigantisch aquarium is the Mall of America het grootste overdekte entertainment complex in Amerika, en dat op drie kilometer van de luchthaven. Belastingvrij winkelen terwijl de kinderen zich in het Legoland-speelparadijs vermaken maakt Minneapolis een stad waar iedereen het naar de zin heeft. www.mallofamerica.com .

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Bettina Fröhlich | Antwoord 30.11.2011 01.35

Dag Ank, prachtige site, mooie sterrenhemel. Bij het zien van zoveel mooie dingen, ben ik weer vakantie - rijp.

Ellen Elvader | Antwoord 23.11.2011 01.19

Mooie website Ank!!!

Manja Herstel | Antwoord 20.10.2011 17.25

Erg leuk om weer over Minneapolis te lezen, het lijkt me ook een erg gezellige stad. ga ook zo af en toe eens buurten op je website.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

04.03 | 17:18

Leuk verhaal Ank. Zeker omdat je ook de muiterij er bij hebt genoemd.
De restanten van de echte Batavia en van een van de opvarenden zijn in Fremantle te zien.

...
02.03 | 16:22

Goed geschreven, Ank, complimenten.

...
29.02 | 18:42

Een geweldig verhaal.

...
22.11 | 12:09

Mooi beschreven Ank, een heerlijk eiland. Groet van Wil.

...
Je vindt deze pagina leuk