Kreeftenseizoen van start gegaan

In de deelnemende restaurants worden de komende weken speciale kreeftenmenu's aangeboden

Er is weer Oosterscheldekreeft

In de Noordzee komen op diverse plekken rotsige bodems voor en ook liggen er her en der scheepswrakken en stenen uit de IJstijd. Op deze plaatsen leven kreeften. Door stromingen zijn er ooit kreeftenlarven in de Oosterschelde beland. Vissers waren dan ook verbaasd toen in 1883  de eerste kreeft in de Oosterschelde werd gevangen. Inmiddels tiert de Oosterscheldekreeft welig op de breukstenen die in de Oosterschelde liggen.

Eerste kreeft geveild voor goed doel

Jaarlijks wordt de opening van het kreeftenseizoen op grootse wijze gevierd in Zierikzee, waarvandaan  talloze vissersschepen vertrekken om het festijn luister bij te zetten en alle genodigden mee te laten varen op de diverse boten. Elk jaar wordt de eerste kreeft geveild en gaat de opbrengst hiervan naar een goed doel. Dit jaar werd het prachtige bedrag van € 41.000,- bijeengebracht. De opbrengst komt ten goede aan de Dirk Kuyt Foundation, een organisatie die sportevenementen organiseert voor mensen met een beperking.

www.oosterscheldekreeft.nl

Het kreeftenseizoen loopt tot 15 juli. Na deze datum mogen de vissers de kreeften niet meer aan wal brengen. Hierna zijn de Oosterscheldekreeften nog wel verkrijgbaar zolang ze op voorraad zijn. Op www.oosterscheldekreeft.nl is een lijst met deelnemende restaurants te vinden waar speciale kreeftenmenu’s worden aangeboden.

Het kreeftenetiket is een ontwerp van Juul Rameau

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

04.03 | 12:33

Weer een indrukwekkend eiland, goed artikel.

...
03.03 | 12:22

Wat een leuk uitgebreid artikel Ank!

...
28.02 | 21:37

Leuk artikel Ank!

...
03.11 | 10:24

ik ben 100% rolstoel afhankelijk. voor mij dus geen optie.

...
Je vindt deze pagina leuk