Last minute all inclusive culinaire rondreis Evia!

Maandag 18 september 2017 Noord-Evia

Vertrek vanaf Amsterdam is ’s morgens vroeg om 06.45 uur met aankomst op Athene om 11.00 uur. U zult opgewacht worden door eigenaresse Jacqueline-Alexandra Prinou, zij zal u tijdens deze reis ook begeleiden. In een comfortabele bus zult u naar Noord-Evia gebracht worden. Voor onderweg zal er een heerlijk lunchpakketje aangeboden worden omdat de (late) lunch nog even op zich zal laten wachten. Vanaf de luchthaven rijden we via de snelweg naar de havenplaats Arkitsa op het vasteland van Centraal-Griekenland. Hier zullen we met de bus op de ferryboot gaan naar Noord-Evia. De aankomst op Evia zal in de ‘kuurbadplaats’ Edipsos zijn. Deze gezellige plaats zult u nog uitgebreid kunnen gaan ontdekken tijdens de excursie van de volgende dag. We nemen u nu mee naar de hoofdplaats van Noord-Evia, Isteia. Hier bij restaurant Nyxteri krijgt u een fantastische (late) lunch aangeboden. Nederlandse Astrid en haar Griekse man Yannis en hun kinderen Nikos en Iris zullen er alles aan doen om een geweldige welkomstlunch voor te zetten. Een onvergetelijke culinaire ervaring! Na de late lunch rijden we door naar het hotel Altamar en Irene studio’s. Na het inchecken kunt u even relaxen. Het diner zal rond 21.00 uur (vanwege de late lunch) in het hotel zijn.

Lunchpakketje, sapje en flesje water, late lunch en drankjes inclusief, diner inclusief, drankjes tijdens het diner inclusief.

Ontbijtbuffet in het hotel, lunch inclusief drankjes en diner inclusief, drankjes inclusief, kookworkshop inclusief.

 

 

Dinsdag 19 september Noord Evia

Na het ontbijt start deze dag om 10.00 uur. Vandaag gaat u kennis maken met kust van Noord-Evia. We nemen u langs de kust mee naar Agios Georgios om vanaf hier te vertrekken naar de Lachadonissia eilandjes. We vertrekken vanuit de haven van Agios Georgios en varen langs de diverse eilandjes, het scheepswrak wat op de bodem ligt en hopen ook de zeehonden te kunnen spotten. Daarna is het tijd om heerlijk te relaxen op het eilandje waar de familie ook een ‘kantina’ heeft waar zij een lekkere en smakelijk lunch voor u bereiden. Na afloop van deze heerlijke paar uur op het strand gaan we weer terug naar de haven van Agios Georgios om terug te keren naar het hotel. Maar eerst zullen we  u in het havenplaatsje Orei trakteren op een tsipouro met een hapje. Het diner zal rond 20.30 uur zijn in het hotel.

Ontbijtbuffet in het hotel, lunch en drankjes inclusief, diner inclusief drankjes in het hotel.

Woensdag 20 september 2017, het achterland van Noord-Evia

Na het ontbijt start deze dag om ca. 09.00 uur. We nemen u mee naar het ‘achterland’ van Noord-Evia. We zullen via kleine bergdorpjes en gehuchtjes rijden naar de waterval van Drymona. Vervolgens het klooster van de Heilige David (Osios David) de beschermheilige van het eiland Evia. Daarna staat de lunch op het programma onderweg in een lokale taverna waar u zult gaan genieten van de beste mixed-grill ooit! Een lunch die bestaat uit pure en eerlijke producten met ook specialiteiten uit de regio. Daarna zullen we onze route vervolgen naar het haven- en vissersplaatsje Limni, hier krijgt u een kopje koffie of een drankje naar keuze aangeboden. Via de Noord-westkust vervolgen wij onze route naar Loutra Edipsos. Hier kunt u indien u wilt, genieten van en ‘bad in zee met het heilzame/geneeskrachtige water’. Daarna keren we terug naar het hotel.  We zullen Rond 20.00 uur vertrekken voor een verrassingsdiner bij Astrid en haar man Yannis. Vanavond weer een compleet ander menu waarvan u de recepten ook weer mee naar huis krijgt. U krijgt bij terugkeer in het hotel een Grand dessert een afscheidsdrankjes aangeboden want de volgende dag vertrekken we naar Centraal-Evia.

Ontbijtbuffet in het hotel, lunch en drankjes tijdens lunch inclusief, diner inclusief, drankjes tijdens het diner inclusief, Grand dessert en afscheidsdrankjes in het hotel inclusief.

 

Donderdag 21 september van Noord naar Centraal-Evia

Na een groepsfoto gemaakt te hebben zullen we om ca. 09.00 uur vertrekken want er staat u ook vandaag weer een mooi en afwisselend programma te wachten. We zullen via de Noordoost kant van het eiland richting Centraal-Evia gaan. Bij het bedevaartoord Prokopi zullen we de eerste stop houden. Hier brengen we een bezoek aan de kerk. In Prokopi zullen wij u voorts trakteren op een kopje koffie of thee met uiteraard weer wat lekkers erbij. We vervolgen onze route naar Centraal-Evia en zullen voordat we naar Eretria gaan lunchen in het bergdorp Steni. Hier gaat u de lokale specialiteit Kontosouvli proeven, gegrilld varkens- en kippenvlees van het spit. Na de lunch zullen we via het achterland van Centraal-Evia naar Eretria rijden. Vandaag overnacht u in het luxe 5 sterren hotel Negro Ponte.

Ontbijtbuffet in het hotel, lunch en drankjes inclusief, diner inclusief, drankjes tijdens het diner inclusief.

Vrijdag 22 september, wijnoogst en Zuid-Evia

Na een zeer uitgebreid American breakfast buffet brengen we een bezoek aan een plaatsje in het achterland van Eretria om de wijnoogst van dichtbij mee te maken. Daarna zult u gaan genieten van een heerlijke lunch bij Taverna Romeo, waarbij veel visspecialiteiten op het menu staan. U kunt meekijken in de keuken en zien hoe bepaalde gerechten klaargemaakt worden. Uiteraard krijgt u ook weer een aantal recepten mee. Na de lunch vertrekken we naar Zuid-Evia. Inchecken in hotel Marmari Bay waarbij u bij aankomst een koffietafel van ons aangeboden krijgt. Na het inchecken vertrekken voor een bezoek aan de hoofdplaats van Zuid-Evia, naar Karystos. Hier brengen we een bezoek aan het ‘Rode Kasteel’, het ‘Kastro Rosso’. Vervolgens brengen we een bezoek aan de stad zelf en brengen een bezoek aan de wijnmaker Montofoli. Een uniek landgoed met een lange geschiedenis waarvan de restanten nog altijd aanwezig zijn. Diner in het hotel om 21.00 uur.

American Breakfast buffet, lunch en diner inclusief, drankjes tijdens de lunch en diner inclusief. Mooie cadeau!  

 

Zaterdag 23 september Zuid-Evia

Vandaag gaat u genieten van een heerlijke wandeling. Deze wandeling is voor een grote groep gasten zeer goed te doen. De wandeling is niet zwaar, wel is er aan het begin enige stijging. Veder is de wandeling over een vrij regelmatig wandelpad zonder extreme niveau verschillen. U krijgt een snack en een flesje water mee voor onderweg. Denk aan een petje en smeer u goed in met zonnebrandcrème. Na terugkeer in het hotel krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Op de terugweg naar Marmari via de ‘oude weg, de bovenweg’ zullen we bij mevrouw Olympia en haar familie u een onvergetelijke lunch aanbieden. Bij terugkeer in het hotel kunnen degene die dat willen een workshop volgen in de keuken van het hotel om te zien en (zelf proberen) hoe de diverse gerechten gemaakt worden. Voor wie dit niet wilt; u heeft de middag ter vrije besteding. Diner is om ca. 20.00 uur.

Ontbijtbuffet in het hotel, lunch inclusief drankjes en diner inclusief, drankjes inclusief, kookworkshop inclusief.

Zondag 24 september Zuid-Evia

Om alle calorieën wat ‘weg te werken’ zullen we vandaag voor wie wil de kloofwandeling lopen. Een schitterende tocht door een van de mooiste kloven van Evia en Griekenland! Lunch zal uit een lunchpakket bestaan met allerlei lekkernijen. Voor degene die niet willen deelnemen aan deze wandeling, u kunt genieten bij het zwembad of genieten van zon, zee en strand. Marmari heeft talloze mooie strandjes waar u heerlijk kunt zonnebaden, zwemmen en relaxen. Lunch pakket wordt ook voor u verzorgd. Na terugkeer van de wandeling en het strand heeft u nog even tijd om te ontspannen alvorens het diner zal aanvangen. Dit zal rond 20.00 uur plaatsvinden.

Ontbijtbuffet, lunchpakket en diner inclusief. Drankjes allemaal inclusief.

 

Maandag 25 september 2017 Zuid-Evia

Vandaag staat de ‘Jeepsafari’ op het programma. Op deze tocht nemen wij u mee naar het achterland van Karystos, de Cavo D’ Oro! Deze dag zal wederom een hoogte punt zijn van deze unieke ‘culinairereis’ . Een dag om nooit te vergeten! We vertrekken ’s morgens na het ontbijt en zullen deze tocht met Jeeps en de minibus (en eventueel met Fiat Panda’s, of andere auto’s) uitvoeren, dit al naar gelang de grote van de groep. Koffiestop in het dorp waar de ‘Fluittaal’ nog altijd bestaat. Picknick lunch onderweg. De lunch zal een variëteit zijn van allerlei lekkere hapjes zoals de tomaat- en komkommer salade, een heerlijke pastasalade, keftedakia (gehaktballetjes) een goed belegde sandwich, fruit en zoet na. Drankjes inclusief tijdens deze picknick lunch. Na terugkeer in het hotel heeft u nog tijd om te relaxen alvorens het diner zal aanvangen rond 20.00 uur.

Ontbijtbuffet, lunch en drankjes inclusief. Diner inclusief drankjes.

Dinsdag 26 september Zuid-Evia

Na het ontbijt eerst wat vrije tijd in Marmari, de kans om de laatste souvenirs te kopen bijvoorbeeld, daarna brengen we een bezoek aan de kaas- en yoghurtmakerij van Zuid-Evia. Hier maakt men nog op zeer traditionele wijze kaas en yoghurt. Om ca. 14.00 uur lunchen we in restaurant Agoni in Karystos. Na de lunch brengen we nog een bezoek aan het folklore museumpje in Marmari alvorens we terugkeren naar het hotel. Om ca. 20.15/20.30 uur vertrek voor een heerlijk traditioneel afscheidsdiner in het plaatsje Paradisi bij taverna ‘Mouries’. Recepten van de loukoumades en andere heerlijke gerechten krijgt u mee naar huis!

Ontbijtbuffet,  lunch en drankjes inclusief. Diner inclusief drankjes.

Dinsdag 26 september Zuid-Evia

 Na het ontbijt nemen we afscheid van de eigenaren van hotel Marmari Bay. Met de ferryboot gaan we over naar Rafina, de havenplaats op het vasteland, niet ver van Athene. We zullen direct naar het centrum van Athene gaan om u enkele ‘highlights’ van het oude Athene te laten zien zoals een bezoek aan het Olympisch stadion, waar de eerste moderne Olympische spelen gehouden werden in 1896. Een bezoek aan het voormalig koninklijk paleis voor de aflossing van de wacht en natuurlijk zal een bezoek aan de Acropolis en het Acropolis museum niet ontbreken. Daarna lunch in de oudste stadswijk van Athene, de Plaka. Vervolgens heeft u vrije tijd om heerlijk ‘inkopen’ te gaan doen. De prachtige winkels bij de Plaka en de bekende winkelstraat de ‘Ermou’ zullen u bekoren! Aan het eind van de middag gaan we naar het hotel Novus city hotel 4*. Inchecken in het hotel. Opfrissen en een aperitiefje op het dakterras van het hotel alvorens gaan we dineren bij ‘ Archea Jevies’, de ‘ Antieke smaken’. Bij dit unieke restaurant gaan we terug naar de periode van 400 v. Chr. U zult versteld staan van de heerlijke gerechten die de ‘oude Grieken’ maakten. Een vork hoort niet bij het couvert! Deze ‘drietand’ was tenslotte het attribuut van de god Poseidon. Dus alleen met een mes en lepel! Het personeel loopt in de kledij van die tijd. Een prachtige afsluiting van deze unieke ‘Najaars-reis’.

Ontbijtbuffet, Lunch en diner inclusief. Drankjes tijdens de lunch en diner inclusief/

Prijs

De reis is ook vanaf Eindhoven mogelijk op zondag 17 september, hiervoor geldt een toeslag van € 95,- p.p. (12-daagse reis).

Prijs voor deze 11-daagse reis vanaf Amsterdam is € 1495,- per persoon op basis van 2 personen per kamer. Toeslag voor het alleengebruik van een tweepersoonskamer € 150,-

 

Bij de reis inbegrepen:  

Retourvlucht Amsterdam-Athene-Amsterdam. Of vanaf Eindhoven-Athene-Eindhoven; 

1 stuk ruimbagage à 30 kilo gratis!! (i.v.m. mogelijke kerstaankopen) en 1 stuk handbagage à 10 kilo gratis;  

 Alle voorkomende transfers;  

 Alle voorkomende boottickets; 

 Alle excursies en eventuele entreegelden;

De reis wordt op basis van volpension aangeboden, dus alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn inclusief; 

Koffie- en thee en drankjes zoals beschreven in het programma zijn inclusief;  

Vele recepten om thuis te maken; 

Kookworkshops zoals beschreven in het programma; 

Nederlandstalige reisleiding, eigenaresse Alexandra Prinou begeleidt u tijdens deze reis; 

Nederlandstalige informatieboekjes over Evia, Athene en Griekenland; 

De reis wordt uitgevoerd conform ANVR-voorwaarden. 

Exclusief: Persoonlijke uitgaven.

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

01.08 | 22:19

Wat een verhalen, en info,
Leuk om te lezen ankie

...
25.06 | 10:52

Super leuk artikel! Misschien nog een leuke tip voor lezers. Fietsen met Nederlandse gids! Was heel leuk! https://www.bajabikes.eu/nl/madeira-fietstocht/

...
29.04 | 14:54

Leuk om te lezen Ank. In de straatkrant je reportage over Lissabon met onderaan de naam Anja Herstel. (??)

...
18.04 | 14:51

Is veranderd. Bedankt voor uw reactie. Hartelijke groeten, Ank Herstel

...
Je vindt deze pagina leuk