All Inclusive Culinaire Rondreis Evia

All inclusive rondreis Griekenland. Singles WELKOM!

Van zaterdag 28 april tot en met dinsdag 8 mei 2018 begeleid ik de culinaire rondreis naar Evia die door Prinos reizen wordt georganiseerd.

Deze reis wordt volgens het all inclusive concept uitgevoerd!

De prijs voor de 9-daagse reis bedraagt € 1475,00 op basis van een 2-persoonskamer.

Eénkamertoeslag € 175,00

De prijs voor de 11-daagse reis bedraagt € 1595,00 op basis van een 2-persoonskamer.

Eénkamertoeslag € 225,00

Boeken: www.prinosreizen.nl 

Telefoon: 0252 349890

SINGLES WELKOM!

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier single 50+ reizen begeleid op Evia. De ervaringen  die ik daarmee heb opgedaan hebben er toe geleid dat ook op deze culinaire reis gelegenheid is voor SINGLES om zich aan te sluiten. Ik heb gemerkt dat bij 'gewone' groepsreizen alleengaanden zich vaak ongemakkelijk voelen. Met name tijdens de maaltijden is er vaak een soort weerstand  om zich bij 'setjes' aan te sluiten. Bij deze reis wordt tijdens de maaltijden gebruik gemaakt van lange tafels waar door ook singles in de groep worden opgenomen. 

Dag 1. Zaterdag 28 april, Noord Evia

Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol om 06.45 uur met aankomst op Athene om 11.00 uur. Ik zal vanaf Schiphol alle gasten begeleiden. In een comfortabele bus wordt u naar Noord-Evia gebracht. Voor onderweg zal er een lunchpakketje aangeboden worden omdat de (late) lunch nog even op zich zal laten wachten. Vanaf de luchthaven rijden we via de snelweg naar de havenplaats Arkitsa op het vasteland van Centraal-Griekenland. Hier zullen we met de bus op de ferryboot gaan naar Noord-Evia. De aankomst op Evia is in de ‘kuurbadplaats’ Edipsos. Deze gezellige plaats zult u nog uitgebreid gaan ontdekken tijdens de excursie van de volgende dag. We nemen u nu mee naar de hoofdplaats van Noord-Evia, Isteia. Hier bij restaurant Nyxteri krijgt u een fantastische late lunch aangeboden. Nederlandse Astrid en haar Griekse man Yannis en hun kinderen Nikos en Iris zullen er alles aan doen om een geweldige welkomstlunch voor te zetten. Een onvergetelijke culinaire ervaring! Na de late lunch rijden we door naar het hotel Altamar en Irene studio’s. Na het inchecken kunt u even relaxen. Het diner zal rond 21.00 uur in het hotel zijn.

Lunchpakketje, sapje en flesje water, late lunch en drankjes inclusief, diner en drankjes tijdens het diner inclusief.

Dag 2. Zondag 29 april Lachadonissia Eilandjes

Na het ontbijt start deze dag om 10.00 uur. Vandaag gaat u kennis maken met de kust van Noord-Evia. We nemen u langs de kust mee naar Agios Georgios om vanaf hier te vertrekken naar de Lachadonissia eilandjes. We vertrekken vanuit de haven van Agios Georgios en varen langs de diverse eilandjes, het scheepswrak wat op de bodem ligt en hopen ook de zeehonden te kunnen spotten. Daarna is het tijd om heerlijk te relaxen op het eilandje waar de familie ook een ‘kantina’ heeft waar zij een lekkere en smakelijk lunch voor u bereiden. Na afloop van deze heerlijke paar uur op het strand gaan we weer terug naar de haven van Agios Georgios om terug te keren naar het hotel. Maar eerst zullen we  u in het havenplaatsje Orei trakteren op een tsipouro met een hapje. Het diner zal rond 20.30 uur zijn in het hotel.

Ontbijtbuffet in het hotel, lunch en drankjes inclusief, diner inclusief drankjes in het hotel.

Dag 3. Maandag 30 april, het achterland van Noord-Evia

Na het ontbijt start deze dag om ca. 09.00 uur. We nemen u mee naar het ‘achterland’ van Noord-Evia. We zullen via kleine bergdorpjes en gehuchtjes rijden naar de waterval van Drymona. Vervolgens bezoekt u het klooster van de Heilige David (Osios David) de beschermheilige van het eiland Evia. Daarna staat de lunch op het programma onderweg in een lokale taverna waar u zult gaan genieten van de beste mixed-grill ooit! Een lunch die bestaat uit pure en eerlijke producten met ook specialiteiten uit de regio. Daarna vervolgen we onze route naar het haven- en vissersplaatsje Limni, hier krijgt u een kopje koffie of een drankje naar keuze aangeboden. Via de Noord-westkust vervolgen wij onze route naar Loutra Edipsos. Hier kunt u indien u wilt, genieten van een ‘bad in zee met het heilzame/geneeskrachtige water’. Daarna keren we terug naar het hotel. We zullen rond 20.00 uur vertrekken voor een verrassingsdiner bij Astrid en haar man Yannis. Deze avond weer een compleet ander menu waarvan u de recepten ook weer mee naar huis krijgt. U krijgt bij terugkeer in het hotel een Grand dessert en een afscheidsdrankje aangeboden want de volgende dag vertrekken we naar Centraal-Evia.

Ontbijtbuffet in het hotel, lunch en drankjes tijdens lunch inclusief, diner en drankjes tijdens het diner inclusief, Grand dessert en afscheidsdrankje in het hotel inclusief.

Dag 4. Dinsdag 1 mei, van Noord naar Centraal Evia

Nadat we een groepsfoto gemaakt hebben, zullen we om ca. 09.00 uur vertrekken, want er staat u ook vandaag weer een mooi en afwisselend programma te wachten. We zullen via de Noordoost kant van het eiland richting centraal Evia gaan. Bij het bedevaartoord Prokopi zullen we de eerste stop houden. Hier brengen we een bezoek aan de kerk. In Prokopi zullen wij u voorts trakteren op een kopje koffie of thee met uiteraard weer wat lekkers erbij. We vervolgen onze route naar Centraal-Evia en zullen voordat we naar Eretria gaan, lunchen in het bergdorp Steni. Hier gaat u de lokale specialiteit Kontosouvli proeven, gegrilld varkens- en kippenvlees van het spit. Na de lunch zullen we via het achterland van Centraal-Evia naar Eretria rijden. U overnacht in het luxe hotel Negro Ponte of Miramare hotel.

Ontbijtbuffet in het hotel, lunch en drankjes inclusief, diner en drankjes tijdens het diner inclusief.

Dag 5. Woensdag 2 mei, Zuid-Evia

Na een zeer uitgebreid American breakfast buffet brengen we een bezoek aan een plaatsje in het achterland van Eretria. Daarna zult u gaan genieten van een heerlijke lunch bij Taverna Romeo, waarbij veel visspecialiteiten op het menu staan. U kunt meekijken in de keuken en zien hoe bepaalde gerechten klaargemaakt worden. Uiteraard krijgt u ook weer een aantal recepten mee. Na de lunch vertrekken we naar Zuid-Evia. Inchecken in hotel Anastasia waar u bij aankomst een koffietafel van ons aangeboden krijgt. Na het inchecken vertrekken we voor een bezoek aan de hoofdplaats van Zuid-Evia, naar Karystos. Hier brengen we een bezoek aan het ‘Rode Kasteel’, het ‘Kastro Rosso’. Vervolgens brengen we een bezoek aan de stad zelf en brengen een bezoek aan de wijnmaker Montofoli. Een uniek landgoed met een lange geschiedenis waarvan de restanten nog altijd aanwezig zijn. Diner in het hotel om 21.00 uur.

American Breakfast buffet, koffie met wat lekkers, lunch en diner inclusief, drankjes tijdens de lunch en het diner inclusief.

Dag 6, Donderdag 3 mei, Zuid-Evia

Vandaag gaat u genieten van een heerlijke  wandeling. Deze wandeling is voor een grote groep gasten zeer goed te doen. De wandeling is niet zwaar, wel is er aan het begin enige stijging. Verder is de wandeling over een vrij regelmatig wandelpad zonder extreme niveau verschillen. U krijgt een snack en een flesje water mee voor onderweg. Denk aan goed schoeisel, een petje en smeer u goed in met zonnebrandcrème. Na terugkeer in het hotel krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Op de terugweg naar Karystos zullen we u bij mevrouw Olympia en haar familie een onvergetelijke lunch aanbieden. Bij terugkeer in het hotel kunnen degene die dat willen een workshop volgen in een taverne in Karystos om te leren hoe de diverse gerechten gemaakt worden. Voor wie dit niet wilt; u heeft de middag ter vrije besteding. Diner is om ca. 20.00 uur.

Ontbijtbuffet in het hotel, lunch inclusief drankjes en diner en drankjes inclusief, kookworkshop inclusief.

Dag 7. Vrijdag 4 mei, Zuid-Evia

Om alle calorieën wat ‘weg te werken’ gaan we vandaag voor wie wil de kloofwandeling lopen. Een schitterende tocht door een van de mooiste kloven van Evia en Griekenland! Lunch zal uit een lunchpakket bestaan met allerlei lekkernijen. Voor degene die niet willen deelnemen aan deze wandeling, u kunt genieten bij het zwembad of genieten van zon, zee en strand. Zuid Evia heeft talloze mooie strandjes waar u heerlijk kunt zonnebaden, zwemmen en relaxen. Lunch pakket wordt ook voor u verzorgd. Na terugkeer van de wandeling en het strand heeft u nog even tijd om te ontspannen alvorens het diner zal aanvangen. Het diner zal rond 20.00 uur plaatsvinden.

Ontbijtbuffet, lunchpakket en diner inclusief. Drankjes allemaal inclusief.

Dag 8, zaterdag 5 mei, jeepsafari Zuid-Evia

Vandaag staat de ‘Jeepsafari’ op het programma. Op deze tocht nemen wij u mee naar het achterland van Karystos, de Cavo D’ Oro! Deze dag zal wederom een hoogtepunt zijn van deze unieke ‘culinaire reis’ . Een dag om nooit te vergeten! We vertrekken ’s morgens na het ontbijt en zullen deze tocht met jeeps en de minibus (en eventueel met Fiat Panda’s, of andere auto’s) uitvoeren, dit al naar gelang de grootte van de groep. Koffiestop in het dorp waar de ‘Fluittaal’ nog altijd bestaat. Picknick lunch onderweg. De lunch zal een variëteit zijn van allerlei lekkere hapjes zoals de tomaat- en komkommer salade, een heerlijke pastasalade, keftedakia (gehaktballetjes) een goed belegde sandwich, fruit en zoet na. Drankjes inclusief tijdens deze picknick lunch. Na terugkeer in het hotel heeft u nog tijd om te relaxen alvorens het diner zal aanvangen rond 20.00 uur.

Ontbijtbuffet, lunch en drankjes inclusief. Diner inclusief drankjes.

Dag 9. Zondag 6 mei, Athene

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van de eigenaren van hotel Anastasia. Met de ferryboot varen we over naar Rafina, de havenplaats op het vasteland, niet ver van Athene. We zullen direct naar het centrum van Athene gaan om u enkele ‘highlights’ van het oude Athene te laten zien zoals een bezoek aan het Olympisch stadion, waar de eerste moderne Olympische spelen gehouden werden in 1896. Een bezoek aan het voormalig koninklijk paleis voor de aflossing van de wacht en natuurlijk zal een bezoek aan de Acropolis niet ontbreken. Daarna lunch in de oudste stadswijk van Athene, de Plaka. Vervolgens heeft u vrije tijd om heerlijk ‘inkopen’ te gaan doen. De prachtige winkels bij de Plaka en de bekende winkelstraat de ‘Ermou’ zullen u bekoren!

In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven gebracht waar uw vlucht om 21.15 uur vertrekt met aankomst op Schiphol om 23.50 uur.

Ontbijtbuffet, lunch en drankjes inclusief.

Dag 9. Zondag 6 mei, Athene voor de gasten die 11 dagen blijven

De gasten die kozen voor de 11-daagse reis checken aan het einde van de middag in Athene in in Novus City hotel. Opfrissen en een aperitiefje op het dakterras van het hotel voordat u gaat dineren bij ‘ Archea Jevies’, de ‘ Antieke smaken’. Bij dit unieke restaurant gaan we terug naar de periode van 400 v. Chr. U zult versteld staan van de heerlijke gerechten die de ‘oude Grieken’ maakten. Een vork hoort niet bij het couvert! Deze ‘drietand’ was tenslotte het attribuut van de god Poseidon. Dus u dineert alleen met een mes en lepel! Het personeel loopt in de kledij van die tijd.

Ontbijtbuffet, lunch en drankjes inclusief. Diner inclusief drankjes.

Dag 10. Maandag 7 mei Atheneense Riviera

Na het ontbijtbuffet in Novus hotel vertrekken we naar de Atheense Riviera, een prachtig gebied met leuke kustplaatsjes en een koffiestop bij het stuwmeer van Marathon. In de middag reizen we af richting Kaap Sounion, om bij de tempel van Poseidon bij Kaap Sounion, een van de mooiste zonsondergangen van Griekenland te gaan zien en beleven! Een absolute 'must' voor iedereen die graag mooie foto’s en video-opnames maakt. Verder staat er een heerlijk afscheidsdiner op het programma want morgen is alweer de laatste dag van deze 11-daagse reis!

Ontbijtbuffet, koffiestop, lunch en diner inclusief. Drankjes tijdens de lunch en diner inclusief.

Dag 11. Dinsdag 8 mei Athene

Ontbijtbuffet in Novus hotel. Alle bagage blijft deze dag nog in Novus hotel en wordt daar kort voor vertrek naar de luchthaven opgehaald. Novus hotel bewaart alle bagage zolang in een afgesloten ruimte. Gasten en reisleiding gaan na het ontbijt naar de oude stadswijken van Athene. Hier kunt u vervolgens het mooie Acropolis museum bezoeken of nog lekker gaan shoppen. Gezamenlijke uitgebreide late lunch ergens in de Plaka. Vervolgens nog wat vrije tijd welke u zelf naar wens kunt invullen alvorens we via een stop bij Novus hotel naar de luchthaven van Athene vertrekken. Uw vlucht vertrekt om 21.15 uur en landt om 23.50 uur op Amsterdam Schiphol.

Ontbijtbuffet, lunch en drankje inclusief.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

04.03 | 12:33

Weer een indrukwekkend eiland, goed artikel.

...
03.03 | 12:22

Wat een leuk uitgebreid artikel Ank!

...
28.02 | 21:37

Leuk artikel Ank!

...
03.11 | 10:24

ik ben 100% rolstoel afhankelijk. voor mij dus geen optie.

...
Je vindt deze pagina leuk